vila
Smíchov
Smíchov
vila
secese

anotace

Secesní vila vznikla v roce 1903 podle plánů Aloise Kordy. Vile dominuje věž s kruhovým oknem a balkonem, sloupový portikus se vstupem a dekorativně bohatě zdobená fasáda.

Jedinečná secesní vilová architektura s malířsky dekorovanou fasádou.

popis

Vila působivě zasazená do svažitého terénu ve vilové čtvrti. Vila vyniká pozoruhodným členěním hmot s dominujícím motivem věže s kruhovým členěným oknem a dřevěným balkonem a sloupovým portikem před vstupem. Na ploše fasády je uplatněna rozlehlá kompozice dekorativního květinového ornamentu soustředěného okolo oken. Jihozápadní straně vévodí postava anděla s rozepjatými křídly, uliční fasádě slunce. K vile se pojí malá zahrádka.

• 47338/1-2279 - vila »

- kulturní památka
    - zapsáno do st. sezn. před 1988 a u části nebo celku prohlášena/ zrušena/revidována památková ochrana

• 2210 - Smíchov »

- památková zóna