činžovní dům

Dnes samostatně stojící dvoupatrový původně nárožní dům s neobarokní fasádou. Fasáda do Nádražní ulice je šestiosá, střední dvě osy v mělkém risalitu zakončeny nad korunní římsou širokým zděným vikýřem. Boční strany vybíhají do zděných štítů s vykrojenými křídly, ve střední části zakončenými zalamovanou profilovanou římsou. Fasáda přízemí členěna rustikou, okna umístěna ve vpadlých elipticky zakončených šambránách v ose s odstupněným klenákem. Hlavní vstup ze zaslepené boční ulice, lemován profilovanou šambránou se supraportou, dveře dvoukřídlé, původní, s plastickým profilovaným členěním. Fasáda obou pater nad profilovanou kordonovou římsou hladká, na nárožích členěná rustikovanými lisenami. Okna lemovaná profilovanými šambránami, v 1. patře s parapetními poli a probíhající parapetní římsou, zakončená volutovými uchy a nástavci zakončenými oblomenou nadokenní římsou. Okna 2. patra s čabrakami, zakončená klenákem a nadokenní římsou, v krajních osách přímou. Fasáda štítů a vikýřů nad korunní římsou členěna rustikovanými lisenami a zakončena římsami, u vikýře zdvojenou a spojenou s prolamovanou atikovou zídkou. Objekt ve všech patrech zaklenut zrcadlovými klenbami, na schodišti a v horním patře u schodiště soustavou stoupavých segmentových kleneb. V interiéru dochována většina původních prvků architektonického členění a umělecko-řemeslných detailů: dlažba, zábradlí schodiště, původní dveře. V interiéru v 1. a 2. patře dochována dvoje kachlová kamna, kamna v 1. patře sem byla přemístěna ze zámku Orlík.