zámek

Areál zámku leží v severozápadní části intravilánu. Před zámkem se rozkládá rozlehlý hospodářský dvůr. Zámek leží v jihozápadní části vymezeného areálu. Před jeho jihozápadním průčelím se nachází altán a bazén. Za zámkem se rozprostírá rozlehlý park, zčásti vymezený ohradní zdí. Předmětem ochrany jsou: zámek, pavilon a bazén, park (včetně litinového altánu a sklepa ve skále při budově pivovaru), ohradní zeď parku a pozemky vymezeného areálu. Dne 29.6.2018 (čj. NPU-321/52571/2018) byl na MKČR odeslán návrh na doprohlášení rozlehlého hospodářského a pivovarského dvora v areálu zámku za KP, včetně vstupní brány se sochami lvů a části parku na jihovýchodě areálu s pivovarskými sklepy a ohradní zdí.