kostel

Vysoká podélná jednolodní orientovaná stavba s příčnou lodí a trojboce uzavřeným presbyteriem, po jehož boku přiléhá přízemní sakristie. Střechy valbové, kryté eternitovými šablonami, podtržené římsou, nad presbytářem sanktusník s oplechovanou lucernou zastřešený štíhlým jehlancem. Před západním průčelí zděná věž se zvonovým patrem a hodinami, zakončená oplechovanou cibulovou bání s lucernou, po jejím boku vede zastřešené přímočaré schodiště na kruchtu. Stěny kostela jsou hladce omítané, členěné lisenovými rámy, vyrůstajícími z plochého omítaného soklu. Na jižní straně lodi se uplatňují tři nízké opěráky. Loď je z obou stran osvětlena třemi segmentovými okny, příčná loď jedním oknem z obou čel a presbytář dvěma okny v bočních stěnách. Všechna mají stejné provedení s omítkovými šambránami na parapetech. Zasklení je hluboko za špaletou, v presbytáři a příčné lodi s vitrajemi, ostatní okna mají drobný pravoúhlý rastr. Hlavní vstup věží má kamenné ostěnís dvojitou lištou a klenákem a dvoukřídlé kazetové dveře. Nad ním je obdélný nadsvětlík s kovovou provlékanou mříží v ortogonálním rastru. Vstupy v čelech příčných lodí mají pravoúhlé kamenné lištové ostění s uchy a kapkami a hladkým klenákem, dveře jsou barokní, dvoukřídlé, šikmo bedněné. Sakristie je osvětlena širokým obdélným oknem bez ostění, s ortogonální provlékanou mříží, zdobenou motivem srdce. Vstup do ní vede od východu jednokřídlými nekvalitními dveřmi na ozdobných křížových závěsech a má kamenné lištové ostření s nevýraznými uchy vytaženými vzhůru. Věž je výškově členěna do tří úrovní oddělených římsami, nejvyšší zvonové patro je prolomeno segmentovými okny s okenicemi, pod nimi v ose se uplatňují kruhové ciferníky hodin.