kostnice

V novodobé hřbitovní zdi kostnice na čtvercovém půdorysu. Stěny obíleny. Kryta kupolí, přesahující daleko obvod zdiva, zakončenou plechovou lucernou s cibulí. Vchod zaklenut půlkruhově s profilovaným opažením. Vstup do kostnice je z prostoru hřbitova. Jedná se o přízemní, zděnou, hladce omítanou budovou asi 5 x 5 m s vysokým půlkruhem uzavřeným ploše profilovaným portálkem s novodobými dveřmi. Zvonovitá střecha vybíhá v lucernu (bez zvonku) a vrcholí cibulí s makovicí a křížem. Stav plechové, červeně natřené střechy i omítek je dobrý. Uvnitř je prostor zaklenut plackou. Výmalba je z 19. století - stěny jsou dekorativně členěny (nejsou zde žádná okénka), v koutech placky jsou lebky se zkříženými hnáty, ve vrcholu klenby je monogram MARIA. Oltář, který zde byl, je pryč - zbyly po něm jen dvě skoby. Podlaha je z hrubého nehlazeného betonu - dle informace místního občana byla v podlaze odklopná deska s přístupem do spodního prostoru kostnice.