zvonice

Nevelká přízemní stavba na čtvercovém půdorysu s okosenými nárožími o rozměru cca 4x4m, postavená ve svažitém terénu návsi, s dominantním cibulovým zastřešením s lucernou, uvnitř které je zavěšen malý zvon. Stěny jsou vyzděny z lomové opuky, původní omítka bude po vyschnutí zdiva zrekonstruována včetně římsy a soklu. V interiéru je drobný prostor sloužící jako kaple, s prkenným lištovaným záklopem stropu, v němž je jako jediný přístup do zvonice vynechán úzký průlez. Střecha je kryta šindelem, lucerna je prkenná, patrně již z novější opravy, kdy zde byl umístěn nový zvon. Vstup do kaple je pravoúhlý, bez ostění, s dvojkřídlými dveřmi v dřevěné zárubni. Dveře mají rámovou konstrukci o dvou výplních, spodní výplně jsou šikmo bedněné, s profilovanými spárami, horní jsou patrně druhotně upravené, s kruhovými otvory na místě, kde obvykle bývala dřevěná mříž. Kovaný štítek bez kliky slohově odpovídá konci 18. století. Kaplička je osvětlena jedním pravoúhlým okénkem v jižní stěně, drobné půlkruhově zakončené okno v závěru bylo v minulosti zazděno.