městský dům

Patrový řadový pětiosý dům. Přízemí upraveno pro novodobé výkladce. Přízemí od patra odděluje hladká kordónová římsa. První patro je akcentováno lezénovým rámem v nepravidelném rytmu jednoduchých a zdvojených lezén. Okna jsou pravoúhlá v obdélných šambránách s rovnými návojovými římsami, z nichž prostřední je nad okenním otvorem podkovovitě vypjata. Profilovaná hlavní římsa barokního rázu se opakuje také na dvorní fasádě. V sedlové střeše jsou zbudovány novodobé vikýře ve tvaru lunet s dřevěnými okenními výplněmi. Dům je dispozičně hloubkový čtyřtrakt. V pravém traktu zvýšená místnost zaklenutá valeně se styčnými hřebínkovými lunetami, v zadní části domu zbudováno novější trojdílné schodiště s křížovými klenbičkami nad podestami s přístupem ze dvora. Pravý střední trakt zaklenut valeně elipticky s výsečemi, levý trakt – bývalý průjezd – valeně segmentově se dvěma travé spojených výsečí. Obdobně zaklenut i levý trakt (uprostřed s novodobou podpěrou). Sklepy jsou přístupné novým vstupem ze dvora. Jde o dvojici příčně valeně zaklenutých prostorů. Místnost v pravém zadním rohu 1. patra má neckovou klenbu. Protáhlá parcela pokračuje dvorem, který má ze tří všech stran nízké přístavby. Střecha sedlová, krytá pálenou taškou.