zemědělský dvůr

Původně čtyřstranně uzavřený statek s hlavním vjezdem mezi okapově orientovanými domy č.p. 125 a č.p. 126. Dům č.p. 125 přízemní, jednotraktový. Fasáda je členěna šesti okenními osami a dvěma jednokřídlými vstupy. Okna i vstupy jsou se shodnou architektonickou profilací, pravoúhlé se segmentovým záklenkem, lemované hladkou šambránou. Okna v jihovýchodní straně obytného stavení trojdílná. Na jihovýchodní stranu je kolmo napojen hospodářský trakt na obdélném půdorysu. Fasáda hospodářského traktu obnažená bez omítky s devíti pravoúhlými okny. Podstřešní profilovaná římsa nese sedlovou střechu v nárožích přecházející ve valbovou střechu. Střešní krytina pálená bobrová taška. Hospodářské stavení zaklenuto valenou klenbou a pruskými plackami. Přilehlá část stájí zaklenuta valeně. Pod domem valeně klenutý sklep.