sloup se sousoším Nejsvětější Trojice

Pískovec. Na třech kamenných stupních, doplněných na nárožích hranolovými podstavci, je umístěn široký, hranolový podstavec, ukončený římsou. V jeho středu je na hranolovém, bosami zdobeném a římsou ukončeném krychlovém podstavci vztyčen korintský sloup. Na krycí desce jeho hlavice je osazena plastická skupina stojícího Boha – Otce, který přidružuje kříž s polopostavou Krista, u jehož nohou je letící holubice. Na bocích podstavce jsou umístěny 2 kamenné, římsami ukončené a vpadlými geometrickými poli zdobené podstavce, které ukončují koule. Ve čtyřech rozích schodiště umístěné stejné podstavce nesou sochy P. Marie se sepjatýma rukama v bohatě řaseném rouše a sv. Josefa s děckem v náručí. Za nimi je socha sv. Anny držící dítě a sv. Jáchyma.