býv. pivovar - jihovýchodní zástavba

Jihovýchodní zástavba objektu bývalého pivovaru v sobě zahrnuje jižní a východní křídlo stavby na půdoryse písmene L. Přízemní budova je na západě propojena s navazujícím západním křídlem, na východě je k ní připojena nižší obdélná hmota přístavku orientovaného do ulice. Zvršena je sedlovou střechou ukončenou v severní části volutovým štítem, kryta je z části pálenou a z části betonovou střešní krytinou. Ze střechy vystupují dvě komínové hlavy. Jižní fasáda je v pravidelném sledu prolomena sedmi okenními osami s typovými trojdílnými výplněmi, v severní části východní fasády jsou dvě okenní osy rozdílné velikosti, se šambránami, v jižní části jeden okenní otvor bez šambrány a jeden obdélný vstup. Severní fasáda objektu je shodná se severní fasádou západního křídla – na její ose je situována zaslepená okenní nika lemovaná šambránou. Ve dvorní západní fasádě jsou prolomeny tři okenní osy lemované šambránami a široký vjezd, ve dvorní severní fasádě jsou dva vstupy a několik okenních otvorů různé velikosti. Fasády jsou hladké, završené profilovanou korunní římsou, nároží jsou ozdobena bosáží, štít je dekorován bohatě zvlněnou šambránou, v jeho vrcholu terčík s letopočtem 1747. Přístavba na východní straně je otevřená pouze širokým vjezdem, jinak bez otvorů. V interiéru jižního křídla jsou dochovány křížové klenby s jemně vytaženými hřebínky, východní křídlo má doposud charakter stodoly, není zaklenuto, pouze s průhledem do barokního krovu s ležatými stolicemi, ten je dochován i nad jižním křídlem budovy.