dům U Tří zvonků, obchodní dům Te-Ta

Raně renesanční Brikcího dům je patrový, zděný, krytý valbovou střechou, na záp. straně přiléhá k obchodní dvoraně domu Te-Ta, s níž je jeho interiér propojen, sev. fasáda je slepá. Úzkou vých. fasádu člení ve výši 1. p. dvě slepá obdélná okna v kamenných rámech s pozdně gotickou profilací, krytá shora renesančně profilovanými suprafenestrami. Čtyřosá již. fasáda má v obou patrech obdélná okna v klasicistních či novorenesančních rámech, profilace suprafenester v 1. p. má opět renesanční ráz. Prostor sálu v přízemí, klenutého dvěma poli křížové hřebínkové klenby, dělí mohutný klenební pas. Funkcionalistický dům Te-Ta z r. 1933 má dva suterény. Nad obdélným, na již. a vých. straně odstupňovaným parterem o jedenácti řadách pilířové železobetonové konstrukce se při ulici zvedá šestipatrové křídlo s kancelářemi a byty, o hloubce čtyř pilířových řad. 5.p. a plochou střechou kryté 6. p. ustupují dozadu. Plochu parteru tvoří úseky skleněných výkladců, krytých nahoře mohutnou prosvětlenou markýzou. Fasádu nad ní prolamují pásová okna dělená sloupky do čtyř os, dvě prostřední okna mají snížený parapet. Terasy ustupujících pater lemuje kovové zábradlí. Schodiště má stěny obložené umělým kamenem, zachovalo se funkcionalistické zábradlí do 1. p. Do zídky při Františkánské zahradě je zasazena kamenná empirová kašna s letopočtem 1824.