kostel sv. Františka Serafínského

Kostel je jednolodní, orientovanou stavbou s trojboce uzavřeným kněžištěm. Je vybudován na půdoryse latinského kříže. Kostel kryje sedlová střecha, nad presbytářem je střecha zvalbená. K severní straně kněžiště přiléhá vysoká hranolová věž krytá cibulovitou střechou s lucernou a makovicí ve vrcholu. Při jižní straně kněžiště zbudována patrová oratoř krytá pultovou stříškou. Fasádu kostela člení sokl, orámované mělké lizény a bohatě profilovaná korunní římsa. Západní průčelí završuje volutový štít s kasulovým oknem ve středu štítu. Štít zakončen obloukem profilované římsy nesoucím podstavec s kovovým křížem. Okna lodi i presbytáře jsou obdélná se segmentovým záklenkem a s barokně tvarovanými šambránami s konzolami. Hlavní vstup se nachází v ose západního průčelí, kde je vybudována klasicistní vstupní předsíň. Ta je zdobená kanelovanými pilastry s toskánskými hlavicemi, korunní římsou se zubořezem a trojúhelným štítem se zubořezem a motivem božího oka ve středu štítu. Fasáda věže je kromě zvonicového patra hladká. Průčelí zvonicového patra členěno v nárožích pilastry s korintizujícími hlavicemi nesoucími profilované průběžné kladí. Fasádu zakončenou bohatě profilovanou korunní římsou (nad ciferníky konvexně vypnutou) člení na každé straně osové půlkruhově zaklenuté okno s profilovanou šambránou, podokenní římsou a zdobenou parapetní výplní. Nad okny na každé straně kruhový ciferník s římskými číslicemi, který je nahoře a dole orámovaný římsou. Loď kostela zaklenuta plackovou klenbou s klenebními pasy a se styčnými lunetovými výsečemi, na západní straně nad dřevěnou kruchtou je klenba valená. Užší presbytář osvětlený v závěru dvěma okny je zaklenut dvěma poli valené klenby, se styčnými lunetovými výsečemi a klenebními pasy, nad závěrem je koncha. Nad křížením je jedno pole plackové klenby. Kaple příčné lodi jsou zaklenuty jedním polem valené klenby s lunetovými výsečemi. Součástí bohaté výbavy interiéru jsou i cenné renesanční a barokní náhrobníky bývalých majitelů panství i církevního hodnostáře, významné heraldické a epigrafické památky regionu.