zvonice se sochou sv. Jana Nepomuckého

Jádro zděné zvonice je zřejmě cihlové a plášť z žulových kvádrů, má tvar komolého čtyřbokého jehlanu, z jehož horní strany vycházejí čtyři dřevěné sloupky nesoucí jehlancovitou střechu krytou břidlicovými taškami a završenou makovicí s trojlistým, paprsčitým křížem. V čelní i zadní straně jsou vytvořeny hluboké niky. Zatímco zadní pravoúhlý výklenek, který je rámovaný cihlami, je prázdný, přední obsahuje sochu sv. Jana Nepomuckého. Socha je vytvořena ze světlé slezské žuly a je pokryta silnou vrstvou bílé barvy. Světec je zobrazen v tradičním oděvu v klerice, rochetě, almuci a s biretem na hlavě. Stojí v mírném kontrapostu, v rukou svírá kříž, pohled směřuje dolů před sebe. Podstavec nese špatně čitelný nápis, jenž je zakončený letopočtem "1735" a signaturou "R. F.". Pod tím je krátký záznam o vybudování zvonice s uvedením roku 1914 a s autorstvím "Josef Merta".