socha sv. Anny

Sv. Anna, matka Panny Marie je zobrazena jako starší žena stojící v kontrapostu s pokrčenou pravou nohou. Figura je výrazně esovitě komponována, sv. Anna je oděna v bohatě drapovaném spodním rouchu u krku zřaseném řadou jemných horizontálních záhybů a svrchním plášti, přehozeném přes hlavu, kryjícím ramena a v mírně rozevlátých záhybech splývajícím k zemi. Cíp pláště je zachycen u pasu u levého boku a částečně tak zahaluje také spodní polovinu postavy. Sv. Anna drží v levé ruce rozevřenou knihu, pravici ohnutou v lokti si tiskne k hrudi. Hlava je pootočena k levému rameni a mírně skloněna, pohled ostře řezané tváře směřuje dolů ke knize. Figura je osazena na nízkém kvadratickém plintu na čtyřbokém soklu. Profilovaná širší patka, přechází v užší střední hranol, ukončený vyloženou profilovanou římsou, dekorovanou žlábkováním. Přední a boční strany soklu jsou opatřeny rytými obdélnými rámy s ujmutými rohy (bez nápisu).