socha sv. Josefa

Sv. Josef je zde zobrazen bez Ježíška, coby snoubenec Panny Marie. Figura světce je formována v obvyklé barokní kompozici, stojící v kontrapostu s výrazně pokrčenou levou nohou. Sv. Josef oděn v bohatě zřaseném spodním rouchu a svrchním plášti, přehozeném přes pravou paži, obtočeném kolem levého boku a přichyceném opaskem u pravého boku. Drapérie pláště je traktována mohutnými vzdutými záhyby. Levou ruku ohnutou v lokti tiskne k hrudi v gestu odevzdání, pravice je spuštěna a mírně odtažena od těla. Hlava je pootočena k pravému rameni, pohled tváře lemované nad čelem ustupujícími kučeravými vlasy a dlouhým vousem, směřuje vzhůru. Figura je osazena na nízkém kvadratickém plintu na čtyřbokém soklu. Profilovaná širší patka, přechází v užší střední hranol, ukončený vyloženou profilovanou římsou, dekorovanou žlábkováním. Přední a boční strany soklu jsou opatřeny rytými obdélnými rámy s ujmutými rohy (bez nápisu).