socha Panny Marie

Panna Maria je zde zobrazena bez Ježíška, coby snoubenka sv. Josefa. Figura je výrazně esovitě komponována, stojící v kontrapostu s nakročenou pravou nohou. Maria je oděna v bohatě drapovaném spodním rouchu u krku zřaseném řadou jemných horizontálních záhybů a svrchním plášti, přehozeném přes hlavu, kryjícím ramena a v mírně rozevlátých záhybech splývajícím k zemi. Obě ruce má pokrčeny v předloktí, mírně zdviženy a nad pravým bokem sepjaty v gestu modlitby. Hlava je odkloněna k levému rameni, pohled ušlechtile modelované tváře směřuje dolů. Figura je osazena na nízkém kvadratickém plintu na čtyřbokém soklu. Profilovaná širší patka, přechází v užší střední hranol, ukončený vyloženou profilovanou římsou, dekorovanou žlábkováním. Přední a boční strany soklu jsou opatřeny rytými obdélnými rámy s ujmutými rohy (bez nápisu).