Husův dům

Dům při Jungmannově ul. je podsklepený, pětipatrový, má půdorys ve tvaru U. Přízemí renesanční dispozice, podélný dvoutrakt, s místnostmi přístupnými z průjezdu, další patra jsou čtyřtraktová.Dům má zděnou konstrukci, kryje ho sedlová střecha.Uliční fasáda je šestiosá. Do holé plochy parteru jsou prolomeny výkladce z r.1994 a brána průjezdu, do stejně holých ploch 1. a 2. p. architekt vsadil obdélná okna s pravoúhle prolamovanými kubistickými rámy, do středu na krakorec umístil plastiku Mistra Jana Husa, signovanou vlevo dole sochařem Ladislavem Kofránkem,do terčů po stranách reliéfy Bible a Beránka a s tím nápisy "Ústředí Českobratrské církve evangelické" a "Husův dům".Nové 3. až 5. p. dělí od starší části dekorativní kubistická římsa.Čtyři prostřední osy člení opásané pilastry a zdobí kosočtverce,ornamenty ve tvaru X a krátké kubistické římsy.Sporadické kubistické detaily se zachovaly také v průjezdu a na schodištích.Funkcionalistický dům ve dvoře je pětipatrový,obě horní patra ustupují,okna prolamují hladkou fasádu ve čtyřech osách. Před dům je představena přízemní předsíň se čtyřmi prosklenými vraty a plochou střechou.