Měšťanská beseda

Dvoupatrový řadový dům s průčelím v délce sedmi os,pokrytým v celé ploše jemnou rytou bosáží. Mezi 2. a 3. okenní osou zleva je patrné odstupňování římsy, které dokládá existenci dvou původně samostatných objektů na parcele. Obdélná okna,nasedající v patrech na průbežné podokenní římsy,jsou v 1. p zvýrazněna suprafenestrami a v obou patrech opatřena festony v parapetu. Do domu se vchází asymetricky umístěným, oválně zakončeným vjezdem, který uzavírají barokní vrata. Mansardová střecha průčelní budovy je prolomena třemi osově umístěnými vikýři s trojúhelnými štítky. Obdélný dvůr obíhají v 1. p. ze tří stran konzolami držené pavlače. O patro výše jsou pavlače vsazeny i na čtvrté straně. V obou podlažích se dochovalo klasicistní tyčkové zábradlí s drobným detailem. Nástavba 3. p. je novodobá. Dispozice domu uchovává částečně původní situaci,kdy levý hloubkový trakt existoval jako samostatný objekt.Trojkřídlá budova se skládá z průčelního hloubkového čtyřtraktu a dvou dvorních křídel nestejného půdorysu. Dle literatury se dochovaly fragmenty renesančního portálu,klenby (valené,oválné placky s vpadlými štukovými zrcadly,křížová,hřebínková) trojramenné pilířové schodiště,atd.Levé dvorní křídlo je patrně barokního původu, ale po novodobých úpravách se dochovaly z historické stavby pouze obvodové zdi a část dispozice.