dům U Dvou zlatých klíčů

Historický měšťanský dům "U dvou zlatých klíčů" se nachází na hloubkové parcele se dvěma dvory, spojenými průjezdem v příčném křídle. Uliční průčelí dvoupatrové, sedmiosé, s kamenným bosovaným portálem v ose, po levé straně obdobný portál obchodu, vpravo dřevěný prosklený výkladec. Okna pater obdélná, v hladkých šambránách. Nad profilovanou korunní římsou segmenty prolamovaná atika, původně se sochami, v jejím středu zděný vikýř se segmentovým oknem, završený profilovanou korunní římsou. Mansardová střecha krytá prejzy, s půdní vestavbou z roku 1926 se střešními okny. Fasáda 1. dvora (přístavba z roku 1875) neorenesanční,čtyřosá, s půlkruhovými okny v profilovaných šambránách. Ostatní dvorní fasády hladké, ve 2. dvoře vlevo (prodloužení křídla, nová budova - 1867) patrech prosklené pavlače. Sklepy pod uliční budovou gotické, valené. Klenba průjezdu valená se styčnými výsečemi (stejně jako ostatní prostory v přízemí a průjezd do 2. dvora), vpravo schodiště podklenuté křížovými klenbami. Patra plochostropá.