dům U Bílého lva

Původně renesanční měšťanský dům s gotickým suterénem. Rozvrh fasády pochází z renesanční etapy výstavby. V letech 1781-95 byl dům zvýšen o druhé patro. Roku 1871 přestavba přízemí s vybouráním oken a stržením hřebínkové klenby, nástavba dvorního křídla. V letech 1921-1927 nástavba 3. patra. Roku 1999 metodicky nevhodná nástavba dalšího patra jako kopie řešení z Langweilova modelu s atikou a středovým štítem. Řadový třípatrový dům s malými dvorními křídly při drobném dvorku. Uliční fasáda je dvouosá, v levé ose jsou zdvojená okna. Patra oddělena římsou. Okna v líci, dvojitá novodobá bez detailů, v bohatě zdobených štukových šambránách. Ve 3. patře z minulého století okna zapuštěná v šambráně. Novodobý představený obchodní portál, dřevěný s krycím nátěrem (původní portál z roku 1913). Nad vstupem do objektu novodobý nápis "U Dvou zlatých lvů", ačkoli objekt historicky nesl název U Bílého lva. Interiér v době zpracování nepřístupný. Vřetenovité schodiště, v levé části přízemí křížová klenba.