kostel sv. Erasma biskupa

Jednolodní kostel s obdélným, zevně pravoúhle zakončeným presbytářem s opěráky v nárožích, se sakristií po severní straně a s hranolovou věží v západním průčelí. Presbytář, uvnitř šestiboce zakončený, sklenut jedním polem křížové klenby a paprsčitě v závěru, na žebrech hruškového profilu, vybíhajících ze zdi ostruhovým podseknutím. Svorníky terčové s reliéfem Kristovy hlavy a holubice. Ve východní zdi sanktuář s ostěním profilovaným hruškovcem a s původní kovanou mřížkou. V závěru presbytáře původní hrotité okno, v jeho špaletě stopy gotických nástěnných maleb ze 14. stol. (dvě figury). V severní stěně presbytáře hrotitý portál do sakristie (přetesán v 19. stol.). V jižní stěně lodi vysoký hrotitý portálek s ostěním profilovaným výžlabky a masivním hruškovým prutem. V presbytáři a na klenbě jsou pod novou vrstvou omítky s novými malbami zbytky fresek s těmito motivy: Zvěstování Panny Marie, Narození Páně, ornamentální motivy, obrazy měsíce, slunce a hvězd a další biblické výjevy.(malby v presbytáři- objeveny 1855 a znovu zabíleny). Krytina střechy na poč. 20. stol břidlice.