kostel sv. Petra a Pavla

Samostatně v areálu hřbitova stojí jednolodní orientovaná architektura z kamenného a cihelného zdiva. Na loď podélného půdorysu navazuje odsazený, výrazně nižší a užší presbytář s rovným závěrem, k jehož severní straně přiléhá čtyřboká sakristie obdélného půdorysu s oratoří v patře a na jižní straně předsíň čtvercového půdorysu. K jižní zdi lodi přiléhá po celé délce dodatečně přistavěná kaple sv. Hedviky, která je prosvětlena hrotitými okny a završena cimbuřím. V její jižní zdi je druhotně osazen gotický portál, další gotický portál je v jižní zdi předsíně u presbytáře. V ose západního průčelí lodi představena věž čtvercového půdorysu. Po jejích obou stranách jsou přístavky se schodišti na věž a kruchtu, přístavek vpravo s pískovcovou deskou. Loď i presbytář mají hladké fasády, které jsou členěny pouze okny s lomenými záklenky. Presbytář má ve štítu rovného závěru nad sebou dvě malá okénka se segmentovými záklenky. Střechy obou částí sedlové, kryté šedým eternitem. Na jižní stěně presbytáře byly sluneční hodiny s nápisem kapitálou: HODINY ČASU ZÁKLADY VĚČNOSTI. Sakristie má pultovou střechu krytou plechem natřeným hnědou barvou. Kaple a předsíň z 19. století mají rovné oplechované střechy. Věž nad portálem člení jedno pravoúhlé čtvercové okno, další dvě nad sebou nad obvodovou římsou a další z každé strany věže ve zvonovém patře, z jižní a východní strany pak s hodinovým ciferníkem. Její fasádu tvoří lisenové rámy, dvě obvodové římsy a korunní římsa. Cibulová střecha s lucernou je kryta měděným plechem. Schodišťové přístavky mají pultovou střechu, krytou zeleně natřeným plechem. Celý kostel byl nově omítnut hladkou vápennou na bílo natřenou omítkou bez jakéhokoliv barevného odlišení. Hlavní pravoúhlý vstup do kostela přes plochostropé podvěží má kamenné ostění s letopočtem 1711 v nadpraží. Loď má rovný, napříč trámem dělený dřevěný omítnutý strop. Osvětlena je z každé strany dvěma vysokými okny v hlubokých nálevkovitých špaletách s lomeným záklenkem. Na jižní straně jsou dodatečně prolomeny tři plným obloukem zakončené průchody do vedlejší kaple sv. Hedviky. Stěny jsou hladké, nečleněné. V západní části dvoupatrová kruchta, v přízemí podpíraná dvěma litinovými sloupy. Na severní straně v podkruchtí okno s půlkulatým záklenkem. Průhled do presbytáře tvoří triumfální lomený oblouk. Presbytář má křížovou žebrovou klenbu. Žebra vyžlabená do klínového profilu podpírají příporové hlavice (na jedné je diamantový motiv) s bochníkovými patkami, ve vrcholu je jejich protnutí překryto kruhovým terčem s pětilistou reliéfní rozetou. Na jižní straně stejné okno jako v lodi, na severní půlkruhově zakončené. Tribuna je zasklená. Vstup do sakristie pravoúhlý, do předsíně s valenou klenbou s výsečemi na jižní straně se segmentovým záklenkem. Vstup do plochostropé sakristie pravoúhlý. Tento prostor má pravoúhlá okna na sever a východ, kované dveře do presbytáře a kované dveře k točitému schodišti v severovýchodním rohu, které vede na plochostropou tribunu. Kaple sv. Hedviky je plochostropá, v jižní zdi prosvětlená dvěma hrotitými okny v mělkých nálevkovitých špaletách, dvě stejná okna v západní zdi. Uprostřed jižní zdi boční vstup gotickým portálem.