zřícenina hradu Skála

Lokalita se nachází na mírném S svahu v nadm. výšce 440 – 480 m, na protáhlém a úzkém skalnatém bradlu výrazně vystupujícím z terénu a orientovaném ve směru SV-JZ. Hrad byl z velké části (od S přes Z po JV stranu) obklopen ze Z a SZ strany rozsáhlým dvojdílným předhradím, opevněným příkopem a valem, na J a JZ hlubokým příkopem a na JV rovněž příkopem a valem. Hlavní jádro je situováno na nejvyšší, JZ část bradla a bylo dvoudílné dispozice, 2. jádro je na níže položené SV části, pravděpodobně s dispozicí s čtverhrannou obytnou věží. Hlavní vstup do hradu byl pravděpodobně na JZ straně horního hradu věžovitou branou, jejíž část se dochovala, druhý, samostatný vstup měla zřejmě i spodní část hradu, a to na SZ straně. V prostoru zříceniny řídký vzrostlý smíšený les, v prostoru valů a příkopu vzrostlý smíšený les a křoviny.