areál výletní restaurace

Rozsáhlá zděná stavba na členitém půdorysu je situována při konečné tramvaje v ulici Lidové sady na samém okraji západních svahů Jizerských hor. Ústředním prostorem celé dispozice je velký sál, který tvoří objekt obdélného půdorysu situovaný svým V průčelím souběžně s ulicí Lidové sady. Na budovu sálu na J navazuje příčné patrové křídlo. Na S průčelí sálu je potom přistavěno příčné boční křídlo s hranolovitou věží. Od Z na budovu sálu přilehají přízemní dřevěné přístavby a rozsáhlá terasa s restaurací. Fasáda provedená v hrubé omítce, je zcela bez ozdob. Jakékoliv členění se většinou omezuje na hrázděné prvky v plochách štítů a nástavbě věže. Budova sálu je jednoduchá stavba na obdélném půdorysu, s vysokou polovalbovou střechou krytou plechovými šablonami. Sál osvětluje pět velkých půlkruhově zakončených oken na V průčelí. Z patrové průčelí ústí na terasu se schody vedoucí do zahrady. J křídlo tvoří patrová budova se strmou sedlovou střechou. S průčelí dominuje středová střešní nástavba zakončená pseudorenesančním, stupňovým štítem. Ve střední ose devítiosého průčelí je v úrovni prvního patra umístěn jednoduchý arkýř.T plochy V průčelí vystupuje půlkruhový rizalit zakončený v úrovni štítu polygonání hrázděnou nástavbou s polojehlancovou střechou.S křídlo je patrová stavba s pultovou střechou s pěticí sedlových vikýřů. Ve V směru na křídlo navazuje mírně předsunutá část zakončená zvonovou střechou. Na tu to část jsou pak přilehá kvádrová hmota hlavního vstupu ve V směru a přízemní přístavek s valbovou střechou a kruhovými okénky. Z průčelí křídla je zakončeno vysokým štítem na který přímo navazuje na vysokou hranolovitou věž zakončenou hrázděným patrem s dlátkovou střechou. Na SZ nároží je přisazena dlouhá, přízemní přístavba experimentálního studia. Pohled od S částečně kryje novodobá přízemní stavba s tramvajovou zastávkou. Částečně zmodernizovaný interier je proveden v historizujícím stylu se secesními prvky. Hlavní sál je zaklenut valenou konstrukcí s dřevěným obložením. Neoddělitelnou součástí je zahrada s altánem rozkládající se Z od budovy.