areál domu

Patrový zděný dům s obytným podkrovím postavený na obdélném půdorysu. Střecha je sedlová krytá eternitem. Dům je umístěn ve slepé uličce v JZ koutě náměstí Českých bratří. SV průčelí je bohatě zdobené. Římsy, nad přízemím, korunní i štítová, přecházejí uprostřed do stlačeného oblouku. Hlavní vstup je osazen v pískovcovém ostění zakončeném stlačeným obloukem zdobeném listovými girlandami. Fasáda je členěna svisle lizénami a vodorovně římsami vyvedenými v hladké omítce. V nitřní pole mají hrubou stříkanou omítkou. kolem oken je provedena hladké orámování. Ze symetrického pětiosého SV průčelí vystupuje naznačený středový rizalit zakončený nad úrovní podkroví dvouosým zděným vikýřem zakončeným zaobleným štítem. Na parapetu středního okna v prvním podlaží je umístěná anděly nesená štuková kartuše s iniciálami majitele domu A. H. (Anton Hübner). Pod středovým výběhem korunní římsy je znázorněn štukový reliéf korunovace P. Marie doplněná po bocích letícími anděly. Pod výběhem štítové římsy se nachází reliéf božího oka. Drobná štuková výzdoba se dále uplatňuje na příklad na lizénách zdobených v horních částech florálnímy motivy. Po stranách štítového vikýře jsou dva menší zděné, zakončené trojúhelnými štítky. JV průčelí zakončené stupňovitým zaobleným štítem je jednoduše členěno postraními lizénami a jedním vodorovným pásem mezi podlažími. Stejně i štít byl členěn jedním vodorovným pásem hladké omítky. V přízemí a v prvním patře jsou čtyři asymetricky umístěné okenní osy. Štít má po třech okenních osách a pod vrcholem se nachází malé okénko. JZ průčelí má fasádu jednoduše členěnou lizénovými poli. Střední naznačený ryzalit je zakončen stupňovitým oblým štítem, Pod oblým výběhem štítové římsy se nachází štukový reliéf světce s kloboukem a brašnou. V 80. letech 19. století byl objekt směrem do Oblačné ulice rozšířen o rozsáhlou přístavbu, která necitlivě zasáhla do fasády původního objektu (plány st. archivu města Liberec datované 1887). Přístavba dnes má své samostatné č.p. 113/12. Jedná se o patrový objekt se sedlovou střechou pokrytý také eternitovými šablonami. Původní objekt byl dále rozšířen o patrovou hrázděnou přístavbu záchodů. V důsledku terénních změn směrem do Oblačné ulice se původní kamenný portál vstupu nachází v patře zakomponovaný do hrázděné přístavby.Okna na celém jsou co se týče tvarů i stáří nejednotná.