vodní elektrárna

První budova vodní elektrárny: na obdélném půdorysu, průčelí do ulice přízemí je traktována jedním pravoúhlým vstup + 1 pravoúhlé okno + 1 pravoúhlý vstup segmentově zaklenutý a jedním větší pravoúhlé okno segmentově zaklenutým Přízemí od patra odděluje kordonová římsa. První patro členěno čtyřmi okny se segmentovým záklenkem s hladkou šambránou, lezénami v nároží. Podstřešní profilovaná římsa nese atikové patro skladím zdobeným vpadlými výplněmi. Atika rozdělena na tři volutová křídla, z nichž střední je větší flankován po stranách dvěma menšími. Mezi prvním a druhým volutovým štítem trojúhelníkový štít. Boční fasáda do dvora: proražena čtyřmi okenními otvory, v patře je pět okenní otvorů novodobě upravených. Druhá budova vodní elektrárny je oddělena spojovací budovou na vodním náhonem. Tato budova na obdélném půdorysu s čelní fasádou do ulice členěnou dvěma vjezdy z doby uprav budovy ve 2. polovině 20. století. Ve středu mezi vjezdy jedno pravoúhlé okno a tři větrací otvory. Střecha plochá, budova zakončena volutovým štítem uprostřed a v nároží hranolovými sokly. V interiérech obou elektráren dochováno technologické vybavení elektrárny: zařízení Francisovy turbíny.