vodní elektrárna - bývalý mlýn

První budova vodní elektrárny vznikla přestavbou původně panského mlýna. Stavba je patrová na obdélném půdorysu. Průčelí do ulice přízemí členěno jedním pravoúhlým vstupem a dvěma pravoúhlými okny segmentově zaklenutými, přičemž druhé okno zleva bylo upraveno na vstup. Přízemí od patra odděluje kordonová římsa. V prvním patře 4 pravoúhlá okna se segmentovým záklenkem s hladkou šambránou, dvě jsou slepá. Podstřešní profilovaná římsa nese atikové patro s vpadlými výplněmi. Atika rozdělena na tři volutová křídla, z nichž střední větší je flankováno po stranách dvěma menšími. Mezi prvním a druhým volutovým štítem trojúhelníkový štít, boční fasáda do dvora proražena čtyřmi okenními osami, v patře pěti okenními otvorů novodobě upravenými.