hradiště

Hradiště je dvoudílné, menší akropole o ploše ca 2,16 ha je ze Z chráněna větším předhradím o ploše ca 3,86 ha. Akropole je od předhradí oddělena valem a příkopem, po obvodu byla chráněna valem. Předhradí rovněž opevněno valem dodnes zachovalým ve výšce několika metrů a vnějším příkopem, dnes již mělkým až neznatelným. Valové opevnění patrné zejména na S, Z a JZ, na V a JV již zničeno, spíše jen terasovité úpravy. Celá plocha hradiště zastavěna rodinnými domky, školou a zahradami. Na akropoli stával do konce 18. století kostel sv. Vavřince, ve 14. – 16. století snad i tvrz, která je v obci pro tuto dobu zmiňována. Mladohradištní osídlení zjištěno i v okolí kostela sv. Jiří (ppč. 1212) SV od hradiště, předpokládán zde dvorec, další mladohradištní osídlení rovněž v S části obce a na opačném, pravém břehu Radbuzy v poloze „Za mostem“.