kříž

Kříž vysoký 4,5 m sestává z kamenného podstavce a litinového kříže na vrcholu. Podstavec je složen z celkem čtyř pískovcových kusů. Spodní část podstavce tvoří kvadratický blok s horní jednoduše profilovanou hranou, na něj nasedá kvádr s reliéfem apokalyptického beránka (beránek s praporem vítězství ležící na knize se sedmi pečetěmi). Na spodní části podstavce profilovaná římsa s kapkami pod profilací. Horní část podstavce tvoří další hranolový prvek s reliéfem, zde je v centrálním kruhovém medailonu obklopen paprsky monogram Krista IHS s křížem nad trigramem a srdcem pod ním. Na vrcholu podstavce je částečně dochovaná hlavice s pravoúhle žlabenou římsou, která je vyspravena betonem do nepravidelné pyramidální podoby. V něm vsazen perforovaný litinový kříž s korpusem Krista a nápisem INRI.