městský dům

Patrový čtyřosý dům s fasádou v půdorysu zalomenou. Původní klasicistní členění fasád s lisénami bylo při celkové rekonstrukci v 90. letech 20. stol. nahrazeno historizujícím obvodovým pláštěm s pásováním v parteru a nárožní bosáží v patře. Původní asymetrická valbová střecha byla nahrazena sedlovou, krytou taškami bobrovkami, na straně do náměstí byly nově vyzdviženy tři zděné vikýře, osvětlující podkroví - střední vikýř s volutovým štítem, krajní menší zastřešeny sedlovými stříškami. Upraveno bylo i řešení otvorů v parteru do náměstí. V druhé ose zleva umístěn portál, zaklenutý stlačeným obloukem; hlavní klenák zdobí voluty a lidská maska, nad obloukem datace L.P.1259. Po obou stranách vstupního portálu je umístěn jeden segmentem zaklenutý vstup s výlohou v profilovaných, kvalitně zpracovaných dřevěných rámech. Patro čtyřosé s obdélnými okny na parapetní římse, se segmentovými suprafenestrami. Korunní římsa profilovaná, doplněná zubořezem. Dvorní fasáda objektu je hladká, průjezd do dvora se otevírá polokruhově zaklenutým vstupem. Domovní průjezd zaklenut valeně s pětibokými výsečemi, v místnosti vlevo křížové klenby, za ní do dvora je situováno kamenné schodiště, sklenuté valeně a dále při dvoře místnost s klenbami do pasů. Vpravo od průjezdu je při náměstí plochostropá místnost, na kterou navazuje chodba sklenutá valeně s výsečemi a vedle místnost sklenutá valeně. Směrem do dvora mladší plochostropé místnosti.