dům U Biskupské čepice

Nájemní dvoupatrový dům, původně benediktinského kláštera ve Sv. Janu pod Skalou. ˇčtyřkřídlá dispozice se středním dvorem. Hlavní průčelí dvoupatrové, pětiosé, přízemí ve 4. ose prolomeno vysokým půlkruhovým portálem, v jehož nadpraží je osazena kartuše s erbem svatojanského opata a letopočet 1719. Portál završen prolamovanou římsou, nesoucí po stranách dvojici dekorativních váz.Průčelí hladké, dělené páskovými kordony, okna v jednoduše profilovaných lizénových rámech, v 1. patře s frontony. Sklepy valeně klenuté, průjezd se stlačenou křížovou klenbou vydlážděn dřevěnými špalíky. Přízemí klenuto valeně s výsečemi, v jižním křídle zrcadlové klenby. Patro plochostropé. Dvůr obíhají ze 3 stran pavlače s prutovým zábradlím. na průčelí východního dvorního křídla mezi okny 1. patra půlkruhová nika se sochou sv. Jana. Střecha sedlová, krytá prejzy, se 6 oplechovanými dřevěnými vikýři. V severním dvorním křídle v přízemí provedena nevhodná výměna oken a dveří, jinak dům kromě běžných dispozičních úprav novodobě neupravován.