sýpka

Objekt stojí v čele dvora usedlosti čp. 6 na okraji obce, vpravo příjezdové cesty. Přízemní špýchárek s roubenou klenbou, sroubený z hraněných trámů, na nízké podezdívce z lomového kamene, nad obdélným půdorysem, podélnou osou orientovaný cca ve směru S-J a příčnou osou vestavěný do mírného svahu. Střecha sedlová pokrytá bobrovkami, krytí korunové na řídké laťování. Nárožní vazby na rybinu, v horních nárožích křížení přesahů zhlaví trámů. Původně byl sroubek opatřen hliněnou bílenou omítkou-dnes z větší části chybí. Západní podélné průčelí má dvě osy. Podezdívka zde vlivem terénu téměř zcela zaniká, před průčelím nově upravené zápraží nad nepravidelným půdorysem, dlážděné většími spárovanými placáky. Vstup obdélný, situovaný mimo střední osu, blíže k severnímu nároží. Před vstupem tři kamenné stupně. Ostění opatřené deštěním a jednoduchou dřevěnou nadpražní římskou. Dveře jednokřídlé svlakové, složené z několika širokých prken, zavěšené na kovaných závěsech, za lícem stěny. Na vnější straně dveří zachován klíčový štítek a na vnitřní krabicový zámek. Ve druhé ose, vpravo vstupu, čtvercové dvoukřídlé okénko členěné do čtyř tabulek, za lícem stěny. Okap výrazně předsazený na zhlavích stropnic, které jsou navíc přeplátované dvěma okapními trámy sroubenými rybinovou vazbou s horními trámy štítových stěn a se dvěma spodními trámy štítů. Podhled prkenný. Zhlaví přesahů krokví opatřena na čelní a spodní straně výraznou ozdobnou profilací. K severnímu štítovému průčelí přiléhá mladší zděný chlívec. Zbytek průčelí (východní část) má dosud zbytek hliněné omítky s fragmenty lícní vrstvy-zelenomodrý nátěr. Štít je roubený trojúhelný, neoddělený od průčelí, s přesahem střechy. Ve vrcholu přesahu střechy vodorovný a svislý trámek s profilovaným ukončením. Na okrajích trámů roubení štítu vidět čela zhlaví trámů roubené klenby. Ve štítu obdélný podélný okenní otvor. K východnímu podélnému průčelí přiléhá mladší cihelný přístavek. Vlastní průčelí špýchárku má ve střední ose čtvercový okenní tvor. Omítka je zde zachována v celém rozsahu včetně lícní vrstvy, ta je lokálně opadaná. Jižní štítové průčelí má vidět kamennou podezdívku. Ve střední ose obdélný podélný okenní otvor. Štít je roubený, od průčelí oddělený pouze okapničkou a s přesahem střechy. Ve vrcholu přesahu střechy vodorovný a svislý trámek s profilovaným ukončením. Na spodním trámu štítu vidět dva rybinové zádlaby. Na okrajích trámů roubení štítu vidět čela zhlaví trámů roubené klenby. Ve štítu obdélný podélný okenní otvor.