výšinné opevněné sídliště a hradiště Jindřín

Lokalita se nachází na vrcholku mírného návrší Jindřín, je protáhlého tvaru ve směru SV-JZ, který je určen konfigurací terénu. Na S, Z a J straně tvoří obvod hradiště výrazné skály, valové opevnění je nejlépe zachované na V a SV straně, kde je patrný vnější obvodový val s příkopem a vnitřní val, většinou v podobě výrazné terasy, který odděloval SV cíp hradiště. V ostatních částech obvodu hradiště je průběh valu nezřetelný či nejasný. Na lokalitě vzrostlý smíšený les (smrk, modřín, na centrální ploše s převahou listnáčů). Lokalita nebyla dosud archeologicky zkoumána, ojedinělé nálezy pravěké a slovanské keramiky pochází z povrchových průzkumů. Na polích J a Z od vrchu Jindřín nálezy kamenných broušených sekerek z neolitu.