dům U Šuterů, U Kochánků

Třípatrový řadový dům má pětiosou fasádu vyplněnou mezi bosovaným pásy po stranách řadami vysokých oken v šambránách s římsovými nástavci. Nižší okna přistavovaného 3. p. oddělují meziokenní pilíře po stranách zdvojené. Bosovaný, novodobě upravovaný parter, si uchoval trojosé řešení s vstupem uprostřed a výkladci po stranách. Ve dvoře je architektonicky nejzajímavější fasáda zadního křídla s klenutou pavlačí a na ni navazující spojovací pavlačové křídlo. Průčelní trojtrakt, k němuž se připojují tři jednotraktová dvorní křídla, je kromě spojovacího křídla podsklepen. Gotické sklepy v pův. dvoutraktové dispozici jsou s valenou klenbou, zčásti z lomového zdiva v průčelní budově a část je klenuta segmentově. Barokní sklepy jsou sklenuty částečně s výsečeni, zadní křídlo je přestropeno betonovými deskami. Přízemí je trojtraktové, klenuté většinou renesančními křížovými klenbami (v průčelí) a valenými klenbami s výsečemi. V 1. p. se dochovala renesanční síň takřka čtvercového půdorysu s hřebínkovou klenbou, zbývající část je klenuta křížově. Ve 2. p. je část místností klenuta křížové, ostatní jsou plochostropé. Obě patra si uchovala středověkou dvojtraktovou dispozici, která je mezi příčkami rozpoznatelná i ve 3. p.