dům U Zlatého kruhu

Obdélná hloubková parcela zastavěna řadovým trojkřídlým dvoupatrovým domem,čelní budova zastřešena sedlem,dvorní křídla zvalbenými pulty. Pětiosá ul.fasáda řešena symetricky v rytmu 2-1-2, přízemí člení pásová rustika. Fasáda nad kordonovou římsou je hladká, patra spojuje na nároží a po stranách střední osy vysoký pilastrový řád s římsovými hlavicemi, na ně nasedá profilovaná korunní římsa. Na střední ose se nachází dvoukřídlý vchod s novodobými dveřmi ve štukové šambráně, podobně rámovaná dvě novodobá výkladcová obdélná okna po jeho obou stranách. Okna 1. p. zvýrazněna výzdobou (stuhové šambrány, přímé parapetní římsy). Krajní dvojice společně orámované se segmentovou nadokenní římsou. Středové okno 1. p. se suprafenestrou zdobenou štukovým dekorem, střední okno s domovním znamením - prsten. Okna 2. p. vsazena ve společných vpadlých polích. Dvorní fasády křídel obíhají v obou patrech pavlače se zachovaným prutovým železným zábradlím. Pod levou částí hl. budovy jsou sklepy. Nejvýznamnější je mohutný gotický při ulici, zaklenutý valenou opukovou klenbou. Přízemí hl. budovy je řešeno jako šířkový dvoutrakt. Po pravé straně průjezdu je nástup na vřetenové schodiště, v 1. p. s balustrovým kamenným zábradlím a dvojicí tančících putti. Místnosti přízemí po levé straně průjezdu jsou novodobě upravované, plochostropé, po pravé straně valeně klenuté s trojúhelnými výsečemi.