hotel Juliš

Šestipatrový hotel Juliš s funkcionalistickým ul. průčelím s ustupujícím horním patrem představuje lokální dominantu Václavského nám. Plocha průčelí je řešena výhradně kombinací skla a oceli. Zavěšená a předsazená ocelová kostra umožnila maximální prosklení. Charakteristickým prvkem horních podlaží je průběžný pás oken s opaxitovými skly. Řadový šestipatrový dům, jehož spodní díl průčelí o dvou podlažích obsahoval slavnou cukrárnu a hotelovou halu, dnes jsou zde po radikální přestavbě bezvýznamné obchodní prostory. Výše navazují hotelové pokoje. Dispozice ve vyšších podlažích obsahovala taneční sál, recepce, kavárnu, dnes opět obchodní prostory. Objekt je podsklepen třemi suterény, ve 2. suterénu bylo slavné kino Paříž a bar, dnes sportovní centrum. Dvorní křídlo z l. 1922-25 navazuje na autorovy předválečné práce. Průčelí se projevuje rastrem jednoosých hranolových arkýřů s parapetními pásy. Základní plocha průčelí byla červená, arkýře a nasazené lemovaly rámce žluté. V objektu se nacházejí hotelové pokoje ve zcela změněné původní dispozici.