palác U zelené louky, Harrachovský, dům Goldbergovský

Dvoupatrový palác, krytý mansardovou střechou, do Jindřišské ul. s pozdně barokním jedenáctiosým průčelím, členěným na úseky v rytmu 2-2-3-2-2. Střední tříosý úsek a krajní dvouosé tvoří risality, svázané pilastry s iónskými hlavicemi (na nároží risalitů zdvojenými) a završené ve středu mohutným segmentovým a po stranách trojúhelnými frontony, které jsou navzájem spojeny atikovou balustrovou zídkou. Piano nobile 1. p. zvýrazněno bohatší výzdobou. Ve středním risalitu jsou okna půlkruhově ukončená, na střední ose s balkonem na zvlněném půdorysu s barokní mříží zábradlí. Fasády dvorních křídel jednoduché, v přízemí částečně překryté zastřešením pol. dvora. Průjezd v levé pol. dispozice klenut valeně s výsečemi, po levé straně reprezentativní schodišťový (dvouramenné pilířové,podklenuto plackami, stěny členěny pilastry s čabrakovými hlavicemi a vpadlými štukovými poli). V 1. p. obdélná hala se vchody do místností piana nobile - plochostropé místnosti zde zdobí bohatá štuková výzdoba fabionů i stropů, pův. jsou rovněž dřevěné zárubně i dvoukřídlé dveře. Zaklenut je další průchod v levé čáti dispozice - dnes vstup do obchodu - a místnosti přízemí. Ve sklepech v levé části pod průjezdem by měl být gotický prostor s valenou převýšenou klenbou a částí původního schodiště.