Vávrův vodní mlýn

Nárožní dům na zkoseném obdélném půdorysu má prosté hladké fasády, členěné soklem, kordonem, korunní římsou a okny ve stuhových šambránách, sedlová střecha s valbičkami. Ve štítu kartuše s nápisy "LP 1678", "WM 1805" a "Dr VC 1889", na sev. straně uprostřed raně barokní bosovaný portál, klasicistní dvoukřídlé výplňové dveře nesou datum 1834. Balkon z r. 1900 nad portálem podpírán 4 litinovými sloupy s korintizujícími hlavicemi, na nároží nárožníky ve tvaru válce. Domovní chodba v přízemí valeně klenutá, se styčnými lunetami s hřebínky, místnosti přízemí zaklenuté křížovými klenbami s eliptickými pasy. Všechny místnosti mají zachované dveře s ornamentálními broušenými výplňovými skly. Salony mají zachovanou, stylově jednotnou neorokokovou malířskou výzdobu od Josefa Navrátila, která patří k nejcenějším dokladům měšťanské kultury své doby i k vrcholným dílům autora. Zahrnují v přízemí a jednom pokoji v patře ornamentální dekoraci, v patře potom zátiší s humrem, nejzajímavější je pokoj s alpskou krajinou a pokoj s figurálními výjevy divadelních scén, činoher a oper. Všechny místnosti mají zachována kachlová kamna v neorokokovém stylu podle Navrátilova návrhu a různé vzorce parket. V letech 1986-88 byla realizována kompletní rekonstrukce domu pro potřeby Poštovního muzea včetně restaurování fresek.