kaple sv. Ludmily

Návesní kaple stojí na mírně svažitém terénu v horní části prostranství. Kaple sestává ze dvou částí. V přední části je zbudována zvonice na čtvercovém půdorysu se vstupem zakončeným obloukem a opatřeným dveřmi. V patře zvonice jsou otevřena 4 okénka gotizujícího tvaru, krytá žaluziemi. Okénko ve směru k vlastní kapli je vstupem do prostoru krovu nad kaplí. Horní partie zvonice sestává z vnitřní trámové podpůrné konstrukce se zvonovou stolicí, nad níž je usazen vlastní krov, střechy zvoničky kryté šindelem a ukončené makovicí s křížem. Na severní straně přiléhá ke zvonici těleso vlastní kaple, do něhož se vchází pravoúhlým vstupem právě z přízemí zvonice. Těleso kaple je téměř čtvercového půdorysu, kryté sedlovou střechou s bobrovkami, ukončenou na severovýchodní straně plochým trojstupňovým štítem bez plastického členění, ukončeným na vrcholu kovaným křížem. Obdobně tvarované spodní partie štítu přiléhají na jihozápadní straně k tělesu zvonice. Zadní stěna kaple je vyjma ukončení štítu zcela plochá, bez jakéhokoliv členění. Boční stěny jsou prolomeny gotizujícími okénky. Stěny kaple v exteriéru jsou na nárožích silně okoseny, římsa výrazná, avšak se silně zjednodušenou profilací.