sýpka

Na návrší nad obcí volně stojící třípodlažní budova obdélného půdorysu se sedlovou střechou s vikýřky a dvěma novodobými větracími komínovými tělesy. Delší průčelí prolomena devíti okenními osami, štítová průčelí dvouosá. Okenní otvory jsou obdélné, chráněné železnými mřížemi. Fasády jsou hladké, pouze nároží armována bosáží. Obíhající podstřešní profilovaná římsa nese dvojici volutových štítů, které jsou horizontálně rozděleny profilovanou římsou na dvě části. Spodní část prosvětlena dvěma na výšku orientovanými volskými oky rámovanými šambránou s klenákem ve vrcholu a na osu umístěnou mělkou niku, jejíž konchu pokrývá mušlový vzor. V nice východně orientovaného štítu se dochoval relikt sochy. Ve vrcholcích volut jsou umístěny nízké sloupky s koulemi. Vrchní ořímsovaný štít tvaru konkávně vydutého trojúhelníku má po stranách drobné obelisky a ve vrcholu na nízkém sloupku piniovou šišku. Uprostřed štítu je umístěno naležato volské oko. Stropy jsou trámové. K jižní straně přiléhá novodobý zemědělský přístavek a silo, okenní osy na této straně jsou z velké míry zazděné. Vnitřní prostory byly moderně upravovány.