kostel sv. Bartoloměje

Ohrazený areál kostela sv. Bartoloměje je situován na severní straně obce, při hlavní komunikaci. Uprostřed areálu stojí kostel, na východní straně barokní výklenková kaple Kalvárie a severovýchodně barokní márnice (kostnice). V ohradní zdi vynikají vstupní zděné brány na jižní a severní straně. Na západní straně ohradní zdi je prolomena zděná branka, vedoucí do areálu fary. Kostel má obdélnou loď a pravoúhlý presbytář, k jehož jižní straně přiléhá sakristie s oratoří v patře. Dominantou kostela a širšího okolí je středověká věž v ose před západním průčelím, ukončená vysokou cibulovou bání s lucernou. Exteriér kostela má, s výjimkou věže, barokní ráz, s oblými nárožími presbytáře a sakristie. Barokní je i interiér, až na vnitřní prostory věže. Loď, presbytář i sakristie jsou klenuté. Plackové klenby lodi i presbytáře pokrývají fresky s legendou o sv. Bartoloměji od Josefa a Václava Kramolínů. Sakristie má valenou klenbu s pětibokými výsečemi. Barokní jsou hambalkové krovy nad presbytářem a lodí s ležatou stolicí a také krov se stojatou stolicí nad sakristií. Předmětem ochrany je areál kostela sv. Bartoloměje - kostel, márnice, výklenková kaple Kalvárie a ohradní zeď se třemi branami a pozemky areálu.