tvrz "Starý zámek"

Zděná budova skládající se ze dvou křídel, navzájem kolmých a zastřešených samostatnými střechami. Kratší jižní křídlo je obdélného půdorysu, dvoupodlažní (polozapuštěné přízemí a patro), kryté valbovou střechou s bobrovkami. Při hřebeni je průlezný omítaný komín s širší hlavicí. Fasády jsou nečleněné s fabionovou podokapní zděnou římsou. Omítky fasád nedochovány, uplatněno lomové, hrubě řádkované zdivo s otvory po lešen. kůlech, pouze na východní straně jsou novodobě obnoveny jako hladké, štukové s plastickou lištou okenní šambrány. Západní fasáda 1osá, asymetrická, okno obdélné, v parapetu je cihelná zazdívka a pod ní druhotně zazděná svislá odpadní šachta záchodu. Na SZ nároží vystupuje zdivo ještě o patro výše a tvoří tedy štítovou stěnu navazujícího křídla. Doklad druhotného ubourání druhého patra. Jižní fasáda 3osá. V JV nároží šikmý opěrák. Východní fasáda 1osá, asymetrická, v parapetu je cihelná zazdívka a směrem vpravo předstupuje před líc blok zdiva dosahující skoro pod římsu, předsazení kryto bobrovkami na fabion. římse. Delší západní křídlo je obdélného půdorysu, třípodlažní (polozapuštěný sklep, zvýšené přízemí a patro), kryté polovalbou s bobrovkami. Při východní straně dva průlezné omítané komíny (obnovené na místě starých) s širší hlavicí. Fasády jsou nečleněné s fabionovou podokapní zděnou římsou. Omítky fasád nedochovány, uplatněno lomové, ve spodních dvou podlažích hrubě řádkované zdivo s otvory po lešen. kůlech., pouze na východní straně jsou novodobě obnoveny jako hladké, štukové s plastickou lištou okenních šambrán. Západní fasáda 4osá. Sklepní podlaží má 4 okna. Ve 2. ose zprava zachov. kam. pískovcové ostění s otvory po mřížích.