zřícenina hradu Řebřík

Třídílný hrad využíval skalní hřeben s nevelkými plochami. Cesta vstupovala od V na první J předhradí, na kterém stojí novověká kostelní zvonice. Střední část hradu, druhé předhradí, bylo od prvního předhradí i vlastního jádra odděleno příkopy. Při Z straně hradního jádra stával trojprostorový palác (dnes obdélná sníženina), před nímž je na nádvoří patrná ve skále vysekaná studna. Pod S svahem hradu jsou zachovány terénní relikty (prohlubně, plošiny, hrany) zaniklého dvorce, více k SV pak zbytky haltýře a dvou rybníků, tvořících dohromady s dvorem hospodářské zázemí hradu. JZ od kostela přes silnici stávala ve středověku ves náležející ke hradu. Částečně dochované relikty vsi nejsou památkově chráněny. Jedinou dnes dochovanou součástí tehdejšího sídelního komplexu je kostel sv. Petra, původně farní.