boží muka a smírčí kříž

V současnosti na místě stojí pouze poškozená sloupková boží muka, smírčí kříž byl asi v 70. letech 20. století odcizen nebo zničen (?). Kamenná sloupková boží muka na nízkém hranolovém soklíku s dole zaobleným a směrem vzhůru se zužujícím dříkem, původně zakončená kaplicovým nástavcem, který byl uražen a nyní leží v blízkosti sloupku. Sokl s okosenými čelními horními rohy, na přední straně v rytém zrcadle datace 1813. Další ryté výplně i na bocích soklu. Na sokl nasedá ve spodní části zaoblený dřík, zdobený na čelní straně mělkým reliéfem s květinovým dekorem, boky zdobí rytý květinový dekor. Horní hranolová část dříku, oddělená prstencem, má stěny s rytými zrcadly – v přední straně s votivním nápisem s iniciálami H. N 9. MAE. Hranolová kaplice má na bocích vpadlá polokruhem zakončená pole, původně byla doplněna obrázky malovanými na plechových destičkách. Celková výška i s kaplicí 235 cm. Smírčí kříž podle původního popisu: na nízkém do země zapuštěném podstavci se zaoblenými rameny ve tvaru trojlistu, viditelná výška 45cm, šířka 65 cm – nenalezen.