dům U Tří bubnů

Třípatrový rohový dům s dvouosým západním a tříosým severním průčelím. V přízemí sev. fasády uprostřed vstup v pravoúhlém výklenku, vlastní vstup zaklenut půlelipticky, hl. dveře mají parketově kladené lišty. Po stranách je po jednom okně. Všechna okna osazena v líci bez jakéhokoli rámování. Až po záklenky oken 1. p. severní fasáda zesílena šikmým přizděním. Západní průčelí má v přízemí vpravo půlelipticky zaklenutý vstup, vrcholí jednoduchým trojúhelným štítem, dole s pravoúhlým otvorem, nahoře s kulatým okénkem. Dům na úzké hloubkové parcele, téměř celý podsklepen, sklepy neodpovídají svou dispozicí plně přízemí. Zdivo do 2. p. gotické. Střední trakt přízemí porušuje schodiště vložené sem po severní straně. Toto proráží klenbu, která byla původně půlelipticky valená, s osou probíhající severozápadně. Po jižní straně je prostoupena dvěma trojúhelnými lunetami s hřebínky. Prostor zadního traktu má dvě pole pruské klenby oddělené půleliptickým pasem. V 1. p. valeně klenutá síň, ostatní místnosti plochostropé. Renesanční krov.