dům U Tří špačků

Nárožní dům na malé lichoběžné parcele přiléhá s ústupkem k domu čp. 14. Obě jeho uliční průčelí se obracejí do ul. U Radnice. Podélná sev. fasáda je čtyřosá, jednoduchá, členěná pouze kordonem a bohatě profil. korunní římsou, na níž nasedá sedlová, v nároží zvalbená střecha. V přízemí pravoúhlý raně barokní kamenný portál s uchy, jednokřídlé vstupní dveře s parketově kladenými lištami. Okna 1. p. jsou vyšší s úzkými šambránami, které nasedají na přímé parapetní římsy. Ploché a nízké suprafenestry ukončují přímé nadokenní římsy. Okna 2. p. mají jednoduché šambrány s uchy. Užší dvouosé záp. průčelí, shodně členěné, v přízemí segmentový krámcový výkladec. Středověký dům byl dvoutraktový, v klasicismu upraven na třítrakt. Celý podsklepen, shodné dispozice s přízemím. Záp. sklep a předsíňka u schodiště klenuté valeně s otisky bednění. Další sklep lichoběžný s křížovou klenbou z lomového zdiva, zde je také fragment dodatečně osazeného gotického půlkruhového portálku s okosením. Domovní chodba v přízemí vede k valeně podklenutému jednoramennému schodišti. Byla vymezena v klasicismu přepříčkováním většího prostoru. Napravo úzká místnost valeně klenutá a nárožní místnost klenutá plackou. Po levé straně chodby valeně klenutá místnost gotického původu. Nad ní v 1. p. renesanční prostor se 3 poli křížové klenby, nasedající na přízední polopilířky s římsičkami. Ostatní místnosti plochostropé, rohový pokoj opatřen fabionem.