socha sv. Jana Nepomuckého

Na hranolovém soklu, členěném na čelní straně pravoúhlou vpadlinou orámovanou reliéfním vegetabilním motivem, ukončeném masivní římsou profilovanou oblounem a výžlabkem, je umístěn konkávně projmutý podstavec sochy ukončený oblounem. Na podstavci stojí na nízkém čtvercovém postamentu štíhlá protáhlá figura světce obvyklého ikonografického schématu. Světcův oděv, zejména krajka rochety a almuce s třásněmi, je podán v jemném reliéfu, podobně jsou znázorněny štíhlé prsty na rukách či ukřižované Kristovo tělo na Krucifixu, který postava přidržuje levou rukou. Světcova tvář lemovaná kučeravými vlasy a plnovousem je klidná, mírně nakloněnou hlavu kryje biret, nad nímž se klene kovová obroučka s pěticí nepomucenských hvězd. socha je umístěna v kovové ohrádce.