dům U Černé kočky

Nevelký řadový dům z r. 1856 na hloubkové parcele je fasádou obrácen do býv. Kurného trhu. Třípatrový tříosý, horizontálně členěný profilovanými zdvojenými patrovými římsami. Hl. římsa má nevýraznou profilaci, dům zastřešen sedlovou střechou, rovnoběžnou s ulicí, v části prosklení z důvodu prosvětlení schodiště. V přízemí 2 otvory půlkruhově zaklenuty - portál a krámcový vstup. Vstupní dveře dvoukřídlé s paprsčitě děleným nadsvětlíkem. Okna lemují jednoduché šambrány. Dvorní fasáda jednoduchá. Dům je podsklepen v dvorním traktu velkým gotickým, dnes příčkami předěleným sklepem s mladší cihelnou valenou klenbou. V přízemí v chodbě ke schodišti valená klenba, schodiště na půlkruhovém půdorysu. Místnosti se segment. klenbami, dispozice pater shodná, místnosti plochostropé.