soubor budov zahradnictví

V parku v jižní části pevnostního kopce Špilberk, níže ve svahu nad ulicí Pellicovou se nachází soubor staveb zahradnictví. Dvě budovy obdélného půdorysu kryté sedlovými střechami situované na terase v prudkém svahu. Východní budova má v ose navazující nižší část protáhlého obdélného půdorysu, průčelí obou budov jsou prolomena pravoúhlými a půlkruhově zaklenutými okenními otvory doplněnými neúplnými profilovanými šambránami kolem archivolt, ve štítech jsou prolomeny kruhové otvory, západní budova má fasády členěny pásovou rustikou. Průčelí obou budov jsou završena profilovanými korunními římsami. K zahradnictví přiléhá ve strmém svahu položená zahrada ohrazená kamennou zdí nesoucí dřevěný plot.