zřícenina hradu Vimberk

Lokalita na skalnatém okraji terasy nad pravým břehem Padrťského potoka. Plochu zaniklého hradu protáhlou ve směru SV-JZ obklopuje ze SV až JZ mohutný příkop a vnější val, který je na S a SV straně několikrát přerušen. Na J a JV je lokalita chráněna skalním stěnou do údolí potoka. Přerušením valu na S vedl pravděpodobně vstup do hradu. Na Z straně plochy hradu je patrný relikt obdélného, do skály zatesaného objektu. V S části plochy několik prohlubní, zřejmě stop pozdějších zásahů. Zástavba hradu byla z velké části spíše dřevěná. V okolí stopy těžby železné rudy, Z od lokality ve stráni k potoku úsek úvozové cesty k brodu pod hradem. Při S okraji lokality vede cesta s modrou turistickou značkou, na lokalitě turistické označení. Vzrostlý smrkový les.